Canionul "7 Scări" va fi vizitat din noiembrie contracost

Social

Canionul "7 Scări" va fi vizitat din noiembrie contracost

    • Canionul "7 Scări" va fi vizitat din noiembrie contracost
      Canionul "7 Scări" va fi vizitat din noiembrie contracost

      Canionul "7 Scări" va fi vizitat din noiembrie contracost

Începând din luna noiembrie, turiştii care vor vizita Canionul "7 Scări" vor plăti o taxă de intrare de 10 lei pentru adulţi, şi 5 lei pentru copii, a precizat Sorin Hermenean, directorul Regiei Locale a Pădurilor Săcele.

"Canionul 7 Scări a fost redeschis publicului la sfârşitul săptămânii trecute după o reabilitare totală, lucrări care au fost executate în intervalul iulie-octombrie. Scările şi pasarelele sunt din fier zincat, 100% mai sigure pentru turişti, au fost refăcute cabinele PSI, panourile de informare, iar la poalele canionului s-au montat băci şi mese noi şi s-au construit vetre de foc. Traseul este accesibil pentru copii, dar şi pentru persoanele fizice care au o condiţie fizică modestă. Montarea scărilor şi a pasarelelor s-a făcut de către salvamontişti cu experienţă. Sperăm că turiştii care vizitează acest loc deosebit să păstreze tot ce s-a făcut acolo, să nu arunce gunoaie, şi să protejeze mediul", a spus Sorin Hermenean, care a adăugat că taxa a fost instituită ca urmare a efectuării unor investiţii în valoare de 330.000, de către Regia Locală a Pădurilor Săcele.

Pentru grupurile organizate taxa este de 5 lei pentru adulţi şi doi lei pentru copii, iar pentru închirierea unui echipament complet de protecţie un adult va plăti cinci lei, iar un copil doi lei.

Pentru anul viitor se lucrează la proiectul deconstrucţie a unei tiroliene care va măsura doi km.

Canionul "7 Scări" se află la o distanţă de 2,8 km de Dâmbul Morii şi la o altitudine de 995 de metri. Are o lungime de 230 de metri şi o diferenţă de nivel de 55-60 de metri, 10 scări metalice, treptele urmărind traseul cascadelor formate prin căderea apei din pârâul "Şapte Scrări".

În weekend, Canionul "7 Scări" a fost vizitat de peste 2000 de turişti, anual aici ajungând, în total, câteva zeci de mii de vizitatori.