Casa lui Ceauşescu, cumpărată cu peste 1,5 milioane de euro

Social

Casa lui Ceauşescu, cumpărată cu peste 1,5 milioane de euro

    • Casa lui Ceauşescu, cumpărată cu peste 1,5 milioane de euro
      Casa lui Ceauşescu, cumpărată cu peste 1,5 milioane de euro

      Casa lui Ceauşescu, cumpărată cu peste 1,5 milioane de euro

Casa de oaspeţi din Suceava, pe care fostul dictator Nicolae Ceauşescu o folosea atunci când se afla în vizită în judeţ, a fost licitată la începutul acestei săptămâni, fiind adjudecată de o firmă suceveană care a oferit peste 1,5 milioane de euro.

Casa de oaspeţi „Brădet“ din Suceava, folosită de Ceauşescu ori de câte ori se afla în trecere prin acest judeţ, are demisol, parter şi un etaj, construcţii anexă şi un teren de 15.105 metri pătraţi. Luni, Casa de oaspeţi a fost scoasă la licitaţie de sucursala Suceava a RA APPS, fiind vândută unei firme pentru suma de 1.632.100 de euro.

Potrivit directorul sucursalei Suceava a RA APPS, Viorel Cucu, la licitaţia cu strigare s-au înscris două firme sucevene, iar preţul de pornire a fost de 1.348.600 de euro fără TVA.

În urma licitaţiei, preţul de adjudecare a fost de 1.632.100 de euro, oferit de Comaliment SA, la al şaptelea pas. „În termen de 60 de zile urmează să fie încheiat contractul, după care firma câştigătoare va trebui să vireze banii“, a explicat Viorel Cucu.

Directorul sucursalei RAAPPS Suceava a mai precizat că în cadrul aceleiaşi licitaţii a fost înscris şi Hotelul-restaurant „Gloria“ din municipiul Suceava, care are 23 de camere duble, şase camere single, două apartamente şi teren de 5.021 de metri pătraţi, fiind amplasat în apropierea Palatului Administrativ din Suceava. Pentru acest obiectiv preţul de pornire a licitaţiei este de 2.175.800 de euro fără TVA, dar nu s-a înscris niciun doritor.

Casa de oaspeţi din Suceava este situată în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi era folosită în perioada comunistă de Nicolae Ceauşescu, atunci când acesta venea în vizite sau la vânătoare în judeţul Suceava. Printre oaspeţii de seamă care au trecut pragul vilei „Brădet“ înainte de 1989  se numără Regina Angliei şi şahul Iranului. Imobilul este opera arhitectului Nicolae Porumbescu, cel care a proiectat numeroase edificii din ţară, printre care Circul de Stat din Bucureşti sau Casa de Cultură din Baia Mare şi pe cea din Suceava.

Firma Comaliment SA din Suceava, cea care a câştigat licitaţia cu strigare pentru Casa de oaspeţi, are ca obiect de activitate comerţul en-gros şi en-detail cu produse de uz general şi deţine mai multe magazine alimentare în municipiul Suceava.