Marş pentru unirea Basarabiei cu România

Social

Marş pentru unirea Basarabiei cu România

    • Marş pentru unirea Basarabiei cu România
      Marş pentru unirea Basarabiei cu România

      Marş pentru unirea Basarabiei cu România

Duminică, 20 ocombrie 2013, câteva mii de persoane au participat la un marş pentru unirea Basarabiei cu România, care s-a desfăşurat pe traseul Guvern - Palatul Parlamentului.

Steaguri tricolore şi mesaje personalizate, alături de un imens drapel tricolor adus de basarabenii de la Chişinău, au fost purtate de către manifestanţii pentru Basarabia.

Lozincile manifestanților au fost: "Unitate", "Basarabia e România", "Trăiască, trăiască şi înflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească", "Basarabia - pământ românesc", "Unire, România nu uita, Basarabia e a ta", "Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, cu toţii am fost români odinioară".

"Reprezentăm în stradă vocea marii majorităţi a poporului român care îşi doreşte ca Basarabia să fie prioritate naţională. Vin să o demonstreze atât cele 117.000 de semnături colectate din toate judeţele ţării pentru o lege menită să aducă Basarabia mai aproape de casă, cât şi cele mai recente cercetări sociologice ale căror rezultate plasează Unirea printre subiectele de maxim interes pentru români", a declarat Cristian David, co-preşedinte al Platformei Civice Acţiunea 2012, principalul organizator al marşului.

Evenimente similare au avut loc duminică şi în Paris, Roma, Barcelona şi New York, la iniţiativa comunităţilor de cetăţeni ai României şi Republicii Moldova care lucrează în străinătate.