Poliţiştii recomandă şoferilor să nu plece la drum fără a se informa

Social

Poliţiştii recomandă şoferilor să nu plece la drum fără a se informa

În condiţiile în care România se află în aceste zile sub atenţionarea de cod galben de ninsori abundente, viscol şi polei, poliţiştii rutieri recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar şi să se informeze cu privire la porţiunile de drum pe care urmează să circule.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii sunt sfătuiţi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, şoferii trebuie să ia în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, şoferii trebuie să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.