Principesa Margareta și principele Radu vor vizita Republica Moldova

Social

Principesa Margareta și principele Radu vor vizita Republica Moldova

    • Principesa Margareta și principele Radu vor vizita Republica Moldova
      Principesa Margareta și principele Radu

      Principesa Margareta și principele Radu

Principesa Margareta a României și principele Radu vor vizita Chișinăul și o serie de localități din Republica Moldova în perioada 7-10 octombrie, unde se vor întâlni cu reprezentanți din sfera politică, socială, culturală și religioasă.

Radu Ghinea, consilierul Casei Regale, a anunțat că luni principesa Margareta și principele Radu vor avea o întâlnire cu primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, iar marți vor depune flori la statuia lui Ștefan cel Mare, vor vizita Academia de Științe a Moldovei și Universitatea de stat din localitate și vor fi oaspeții mănăstirii Curci. În aceeași zi cei doi principi se vor deplasa în localitatea Bălți, unde vor vizita Universitatea de Stat "Alecu Russo" din localitate.

Miercuri, 9 octombrie, principesa Margareta și principele Radu vor fi primiți de IPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, și vor participa la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Chișinău regelui Mihai. Tot miercuri, aceștia vor fi primiți de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, vor vizita Cetatea Soroca și se vor întâlni cu locuitorii satului Regina Maria.

Joi, 10 octombrie, cuplul princiar vor vizita Misiunea Socială Diaconia, vor avea o întrevedere cu reprezentanții ONG-urilor care activează în domeniul sănătății sociale. Tot joi, cei doi se vor întâlni cu membrii Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova și vor participa la lansarea unor volume dedicate Familiei Regale a României și vor vizita Gimnaziul Regele Mihai din Cimișeni.