Raed Arafat, Beatrice Rancea și Bogdan Simionescu vor deveni cetățeni de onoare ai Iașiului

Social

Raed Arafat, Beatrice Rancea și Bogdan Simionescu vor deveni cetățeni de onoare ai Iașiului

    • Raed Arafat, Beatrice Rancea și Bogdan Simionescu vor deveni cetățeni de onoare ai Iașiului
      Gheorge Nichita, primarul Iașiului

      Gheorge Nichita, primarul Iașiului

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, regizoarea Beatrice Rancea, director al Operei Române Iaşi, precum şi academicianul Bogdan Simionescu, directorul Academiei Române, filiala Iaşi, vor primi titlul de cetăţean de onoare al Iaşiului, luni, în cadrul Serii Valorilor, eveniment organizat cu prilejul Zilelor oraşului, a anunțat joi, într-o conferință de presă, Gheorge Nichita, primarul Iașiului.

"Academicianul Simionescu este o personalitate cunoscută a Iaşiului, Beatrice Rancea a adus opera din Iaşi în fruntea operelor din ţară, iar Raed Arafat merită distincţia pentru evoluţia proiectului SMURD", a afirmat Gheorghe Nichita.

Evenimentul va avea loc, luni, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Iaşi, conform celor declarate de Nichita.

"Până acum făceam Seara Valorilor la primărie, dar spaţiul era insuficient pentru câteva sute de persoane. Îl vom face la Teatrul Naţional şi va fi un spectacol cu momente artistice. În premieră, pe scenă vor urca corurile reunite ale Filarmonicii, Conservatorului şi Operei din Iaşi", a mai spus primarul Iaşiului.

În cadrul evenimentului, vor fi acordate mai multe premii, la diverse categorii, unor personalităţi ieşene, a precizat Nichita.

Unul dintre premii, pentru curaj şi spirit civic, va fi înmânat celor doi studenţi ieşeni care în luna iulie l-au imobilizat pe Oliver Stan, bărbatul care a încercat să detoneze o bombă într-un amfiteatru aparţinând Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi și 14 elevi olimpici ieşeni, care au obţinut diverse premii la olimpiadele internaţionale.

Seara Valorilor are loc în fiecare an la Iaşi, în 14 octombrie şi se desfăşoară în cadrul Zilelor Iaşiului.