Stațiunile de pe Valea Prahovei, ocupate în proporție de 80%

Social

Stațiunile de pe Valea Prahovei, ocupate în proporție de 80%

    • Stațiunile de pe Valea Prahovei, ocupate în proporție de 80%
      Stațiunile de pe Valea Prahovei, ocupate în proporție de 80%

      Stațiunile de pe Valea Prahovei, ocupate în proporție de 80%

În stațiunile de pe Valea Prahovei,  gradul de ocupare a locurilor de cazare pentru Crăciun și Revelion este deja de peste 80%, prețurile pachetelor turistice variind de la câteva sute de lei până la mai multe mii de lei de persoană sau pentru o cameră.

Locuri libere au mai rămas doar la unitățile de cazare mai mari, atât pentru Crăciun, cât și pentru Revelion, au anunțat autoritățile.

În ofertele de tursim sunt incluse excursii, plimbări cu sania, lansări de lampioane, discount la transportul pe cablu, facilități pentru copii, acces la piscină, spa și centru de agrement.

Paul Popa, reprezentantul Centrului de Informare Turistică Sinaia, a declarat că cel mai mic preț la un pachet de trei zile pentru sărbătorile de iarnă într-o unitate de cazare cotată cu trei stele pornește de la aproximativ 550 de lei de persoană și poate ajunge la peste 1.500 de lei, la patru sau cinci stele, în funcție de facilități.

"La acest preț, apar și noutăți. Pe lângă clasicele servicii - acces la centru spa, centru de agrement sau o plimbare cu sania în pădure, anul acesta vin oferte legate de excursii pe care organizatorii locali de turism le pun la dispoziția clienților. Sunt excursii în zona Transilvaniei și a vecinătăților, spre Bran, Brașov, de o zi sau o jumătate de zi", a menționat Paul Popa, adăugând că, pentru moment, gradul de ocupare a locurilor de cazare pentru perioada sărbătorilor de iarnă este de aproximativ 80%.

La Bușteni, pentru Crăciun, un hotel de trei stele oferă pachete cu prețuri cuprinse între 520 lei și 1.000 lei, în funcție de numărul de nopți de cazare și de tipul camerei, iar pentru Revelion tarifele se încadrează între 1.110 lei și 1.535 lei.

În pachetul pentru sărbătorile de Crăciun sunt incluse cazarea cu mic dejun, cina din ajunul Crăciunului, program artistic specific, surprize pentru copii de la Moș Crăciun și masa festivă tradițională de Crăciun, iar cel pentru Revelion include cazarea cu mic dejun, cină (tip bufet) în data de 30 decembrie, masa festivă de Revelion cu program artistic divers, brunch pentru 1 ianuarie și cina festivă de Sfântul Vasile.

Pensiunile de patru margarete din Bușteni oferă pachete care pornesc de la 525 lei de persoană de Crăciun până la 1.750 lei/persoană de Revelion.

Mihai Coleși, reprezentantul Centrului de Informare Turistică Bușteni, a precizat că și aici, gradul de ocupare a locurilor de cazare este, momentan, de aproximativ 80%.

Hotelurile și pensiunile din Azuga sunt ocupate în proporție de aproximativ 90%, a anunțat Vasile Richea, administratorul domeniului schiabil din stațiune.

Tarifele variază între 750 lei de persoană pentru un loc într-o cameră dublă pentru 4 nopți, de Crăciun, și 630 de euro pentru un loc într-un apartament, pentru un sejur de 3 nopți, pentru Revelion.