Un obiectiv turistic inedit: Insula Ovidiu

Social

Un obiectiv turistic inedit: Insula Ovidiu

Cei care şi-au propus să-şi petreacă o parte din vacanţa din acest an la mare pot vizita, la doar 5 kilometri de staţiunea Mamaia, un inedit obiectiv turistic: Insula Ovidiu de pe Lacul Siutghiol. Creată cu mii de ani în urmă, Insula Ovidiu a devenit locul legendar unde poetul Publius Ovidius Naso a fost exilat de împăratul Augustus şi unde a scris operele "Tristele" şi "Ponticele".

Pe insulă se poate ajunge cu un vaporaş sau cu o şalupă care pleacă zilnic, între orele 10:00-24:00, în funcţie de solicitări, de la un ponton special amenajat în staţiunea Mamaia. Costul unui bilet tur-retur este de 20 de lei pentru adulţi şi de 15 lei pentru copii.

Odată ajunşi pe insulă, după o relaxantă călătorie care durează circa 20 de minute, turiştii se trezesc într-o liniştită oază de verdeaţă de circa 26.000 de metri pătraţi, din care aproximativ jumătate este amenajată în scop turistic: un restaurant rustic, zece căsuţe cu un total de 20 de locuri ce oferă un confort de trei stele, un spaţiu de joacă pentru copii, o mini-grădină zoologică, un ponton pentru pescari, totul înconjurat de copaci şi foarte multe plante ornamentale.