Târg de "Sfântul Dumitru", la Muzeul Național al Satului

Conform unui comunicat de presă, în perioada 25-27 octombrie, Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" va găzdui, Târgul de "Sfântul Dumitru", patronul și protectorul acestui spațiu de tradiție și spiritualitate românească.

Atmosfera va fi animată de ansambluri folclorice românești, dar și ale etniilor armene și grecești, alături de tarafuri și soliști de muzică populară românească și aromână.

"Rapsodia naiurilor — Cornelia Tihon, Loredana Streche și Narcisa Băleanu, romanțe și povești, dialogul coregrafic dintre Călușarii și Ansamblul Irish Way, lansare de CD și prezentare costume populare, prezentare de carte, șezătoarea meșterilor populari — toate vă așteaptă la Muzeul Satului pentru a savura împreună momente speciale în ambianța toamnei", menționează organizatorii.

Vizitatorii vor găsi la târg cozonaci, plăcinte, produse din carne, brânzeturi, turtă dulce, produse bio — miere, fructe și legume, zacuscă, dulcețuri.

De asemenea, meșteri populari veniți din toate zonele țării vor fi prezenți la târg cu obiectele create și realizate de ei.

Ultimele din categorie