Ceaiuri-aliat în lupta cu sinuzita

13 August 2017 Oana Hîncu Stil de viaţă
 

Nasul înfundat, secrețiile nazale și durerile de cap sunt printre cele mai frecvente simptome ale sinuzitei.

Vă propunem astăzi câteva ceaiuri care au rol calmant, dezinfectant, antiinflamator, antibacterian, relaxant și decongestionant.

  • Infuzia de salvie - se prepară din 2-3 lingurițe de plantă uscată și mărunțită, la o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat pentru 5-7 minute, se strecoară și se beau până la 3 căni pe zi, călduț.
  • Infuzia de mentă și eucalipt - se prepară dintr-o linguriță cu frunze de mentă uscate și una cu frunze de eucalipt. Se lasă la infuzat pentru 10 minute, se strecoară și se bea seara, înainte de culcare.
  • Infuzia de trei-frați-pătrați - se prepară dintr-o lingură de plantă, la o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat pentru 5-6 minute, se strecoară și se beau până la 3 căni pe zi.
  • Infuzia de busuioc - se prepară din 2 lingurițe de plantă la o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat pentru 5-6 minute, se strecoară și se beau până la 3 căni pe zi.
  • Infuzia din flori de mușețel - se prepară din 2 lingurițe de plantă la o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat pentru 5-6 minute, se strecoară și se beau până la 3 căni pe zi.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie