Piele curată, cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic, care se folosește atât în gastronomie, cât și pentru îngrijirea pielii, a părului sau a dinților.

Vă prezentăm astăzi trei măști naturale pe bază de bicarbonat de sodiu, care vă pot ajuta să vă mențineți sănătatea pielii.

  1. Faceți o pastă groasă, din două lingurițe cu bicarbonat și o linguriță de apă călduță. Aplicați această pastă pe zonele cu puncte negre și lăsați-o să acționeze timp de 10 minute. Îndepărtați apoi masca, folosind mișcări circulare, ușoare. Clătiți cu apă călduță, din abundență.
  2. Faceți un amestec din două lingurițe cu ulei de cocos lichid și o linguriță cu bicarbonat de sodiu. Aplicați masca pe tenul curat, masând timp de 2-3 minute, ușor, folosind mișcări circulare, ascendente. Lăsați să acționeze timp de 15 minute, după care îndepărtați cu apă călduță, din abundență.
  3. Faceți un amestec din 3 linguri cu vârf cu bicarbonat de sodiu, 2 linguri cu vârf cu zahăr brun și apă călduță, suficient cât să formați o pastă. Masați ușor pielea întregului corp, după duș, cu acest amestec, pentru 3-5 minute, după care clătiți cu apă călduță, din abundență.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie