Ieromonahul Alexandru: „Fiecare om este alesul lui Dumnezeu”

9 Octombrie 2017 Maria Burlă Interviu
 

Dacă am înțelege că sfințenia e cheia universală a tuturor problemelor, mult mai simple ar fi lucrurile. Dacă am pricepe că sfântul este singurul personaj de utilitate publică, poate că ne-am grăbi mai mult spre lucrurile cu adevărat importante.

Cuvioase Părinte, credeți că fiecare om are acest potențial - de a ajunge la profunzimi duhovnicești, sau sunt doar câțiva chemați, aleși?

Fiecare om este alesul lui Dumnezeu. Prin faptul că Dumnezeu și-a lăsat toată Împărăția Cerească și a coborât, a luat firea noastră și a dus toate suferințele noastre, ne-a recuperat din interiorul nostru, ne face să ne bucurăm de acest fapt de a fi aleși. Noi suntem fii aleși ai lui Dumnezeu. Și nu S-a oprit doar la asta; a și murit pentru noi ca să ne demonstreze cât de mare e iubirea Lui. Și din moarte și înviere a ridicat firea noastră umană de-a dreapta Tatălui, așa încât suntem cu toții aleși, numai să conștientizăm cât face Hristos pentru noi.

De aceea și diavolul astăzi nu se oprește doar la persecuția creștinilor; el îi persecută pe toți oamenii pentru că vrea să ne întrerupă această legătură cu Hristos, care se săvârșește și prin ființa noastră, prin firea umană pe care o purtăm și pe care o poartă Însuși Dumnezeu. Dumnezeu a murit pentru noi și de aici fiecare cred că are puterea de a ajunge la profunzimi, după răspunsul pe care îl dă el iubirii lui Dumnezeu.

De la același autor

Ultimele din categorie