La ce este bun mărarul
Folosit de egipteni și indieni de mii de ani, mărarul este un condiment apreciat, care dă vitalitate și prospețime mâncărurilor, aducând totodată si un plus de sănătate organismului.
Mărarul are proprietăți antiinflamatorii, antiseptice, anticancerigene, diuretice, digestive, calmante, tonice, revigorante, afrodisiace, galactogene, antispasmodice, antibalonare, antianxiose, având în compoziția sa antioxidanți, potasiu, sodiu, uleiuri volatile, sulf, calciu, fier, magneziu, vitaminele A, B și C.
Astfel, odată introdus în alimentație, mărarul:
- combate infecțiile și grăbește vindecarea
- calmează sughițurile (sub formă de ceai)
- combate insomniile, are efect calmant
- îmbunătățește digestia
- combate halena
- previne diareea
- previne balonarea, flatulența și eructația
- întărește sistemul osos și dinții, previne osteoporoza, cariile dentare, menține sănătatea unghiilor și părului
- combate durerile de cap
- stimulează secreția de lapte matern
- atenuează crampele
- menține sănătatea tractului digestiv
- previne infecțiile orale, recomandat persoanelor cu sensibilitate dentară
- reduce febra
- revigorează organismul
- elimină excesul de apă din organism
- ameliorează simptomele ulcerului
- combate obezitatea, recomandat în curele de slăbire
- calmează durerile menstruale, reglează ciclul menstrual
- calmează colicile
- ameliorează unele boli hepatice
- stimulează activitatea rinichilor
- combate depresia, anxietatea
- ajută la tratarea alergiilor.
Consumul de mărar, sub orice formă, este contraindicat femeilor însărcinate (deoarece poate provoca avort spontan, sângerări) și copiilor sub vârsta de 2 ani.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro