Leacuri de casă pentru psoriazis

Stil de viaţă

Leacuri de casă pentru psoriazis

Terapiile naturiste recomandă tratamente șoc pentru combaterea psoriazisului, care au rolul de a purifica și detoxifia întreg organismul, dar și de a întări și ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva bolii.

Astfel, una dintre variante este postul negru, care se ține de la o zi până la o săptămână, cu precizarea ca după 3 zile medicul să-și dea acordul și să existe supraveghere medicală. Acest plan nu poate fi urmat de către orice pacient.

Pentru cei care însă îl pot urma, se recomandă consumul infuziilor detoxifiante și diuretice, precum fructele de soc (sub formă de tinctură, se consumă câte o lingură, de 2-4 ori pe zi, pe stomacul gol, timp de 2 săptămâni, după care se face pauză 1 săptămână, apoi se poate relua), anghinarea (se administrează câte o linguriță de pulbere, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol) și iarba de trei-frați-pătați (4 lingurițe de trei-frați-pătați se înmoaie în 500 ml de apă, de seara până dimineața, după care se filtrează și se pune maceratul deoparte. Planta rămasă după filtrare se opărește cu 500 ml de apă clocotită și se lasă la răcit, după care se strecoară și se amestecă cu maceratul obținut anterior. Din acest ceai se beau câte 1-2 litri zilnic, în cure de 1-3 luni).

Pentru bolnavii cărora postul negru le este inaccesibil, dieta crudivoră le vine în ajutor. Acest tip de alimentație presupune consumarea de fructe, legume, sucuri proaspete, miere, polen, ulei presat la rece, semințe, alune, nuci neprelucrate termic, pentru o perioadă de minimum 30 de zile. Astfel, procesele trofice de la nivelul pielii se vor normaliza.

Dieta semicrudivoră este destinată pacienților sensibili, care nu pot ține integral nici una dintre variantele anterioare. Beneficiul acestei diete este acela că poate fi ținută pe termen nelimitat, condiția fiind ca jumătate din cantitatea de hrană consumată să constituie alimente "vii" (adică să fie dietă crudivoră). De asemenea, se pot consuma ouă și lapte în cantități mici, dar și pâine graham sau integrală.

Extern, puteți aplica cataplasme locale cu tărâțe, turmeric sau un amestec din miere, avocado și ulei de măsline.

Cataplasmele cu tărâțe se prepară astfel: o mână de tărâțe de grâu din ultima recoltă se amestecă cu apă călduță și se omogenizează până când se formează o pastă. Pasta astfel obținută se pune pe un tifon curat cu ochiuri rare și se aplică pe zona afectată pentru 30 de minute, până la o oră, după care se lasă să se usuce pielea natural și se aplică unguent de tătăneasă, gălbenele sau aloe vera de 2 ori pe zi.

Cataplasmele cu turmeric se realizează astfel: pudra de turmeric se amestecă cu apă plată până se obține o pastă, după care se folosește pentru a unge zona afectată. Se lasă să acționeze minimum 30 de minute.

Amestecul de miere, avocado și ulei de măsline este recomandat atât pentru erupțiile pielii, cât și pentru cele ale scalpului. Ingredientele se amestecă până devin pastă și se aplică pe zona bolnavă pentru 30 de minute, cel puțin. Avocado trebuie să fie copt, moale, cu interiorul curat, nepătat.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: