Trei leacuri cu struguri
Nutritivi, aromați, răcoritori și parfumați, strugurii sunt un aliment revitalizant pentru întregul organism.
În compoziția chimică a boabelor de struguri se regăsesc zaharuri, apă, glucide, substanțe aromate, taninuri, substanțe azotate, săruri minerale (potasiu, calciu, fier, fosfor, magneziu, seleniu), antioxidanți, vitaminele, A, B, C, K etc.
Stările de depresie ușoară și stresul pot fi alungate dacă se consumă o infuzie din frunze de viță-de-vie, preparată astfel: în jumătate de litru de apă clocotită se pun 7 frunze de la un soi de struguri roșii, mărunțite. Se lasă la infuzat jumătate de oră, după care se strecoară, iar lichidul astfel obținut se consumă în două reprize, dimineața și la prânz.
Copiilor anemici și cu deficiențe de dezvoltare li se recomandă consumul unui strugure dulce, de mărime medie, astfel: dimineața, pe stomacul gol, cu 2 ore înainte de masa de prânz și cu 3 ore după masa de prânz.
Scădere în greutate, obezitate, supraponderabilitate - se ține o dietă cu stuguri pe cât de mult timp este posibil, astfel: se consumă zilnic 2 kilograme de struguri, împărțite în 5 reprize. De preferat este ca strugurii să fie consumați între mese și/sau să înlocuiască masa de seară.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Trei remedii naturale în caz de faringită
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro