Ce poate trata ceaiul de ghimbir
Folosit cel mai adesea drept condiment, ghimbirul are în compoziția sa peste 500 de compuși care îi dau rizomului efecte sedative, analgezice, antiinflamatoare, antioxidante, antitermice, digestive etc.
Pentru prepararea ceaiului de ghimbir aveți nevoie de o rădăcină proaspătă, o cojiți și o dați pe răzătoarea mică până obțineți 3 lingurițe de răzătură pe care le puneți într-o cană. Separat se dă apa în clocot timp de 2 minute apoi se adaugă peste ghimbir cât să umple două treimi de cană. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat timp de 5-8 minute, după care se strecoară și se adaugă suc proaspăt de lămâie sau limetă până când se umple cana. Se îndulcește cu miere de albine de salcâm sau tei și se consumă călduț.
Între beneficiile consumului de ceai de ghimbir amintim:
- întărește sistemul imunitar
- calmează greața
- are efect antiinflamator, antioxidant, antiseptic, detoxifiant, laxativ, revigorant, tonic, calmant, sudorific, antispasmodic, anticancerigen, analgezic
- contribuie la absorbția nutrienților, digerarea mâncărurilor grase
- previne diareea, flatulența, balonarea, indigestia, arsurile stomacale
- tratează bolile parazitare
- previne ulcerul
- scade tensiunea arterială
- calmează amețelile
- stimulează circulația sangvină
- previne formarea cheagurilor
- oxigenează țesuturile
- combate afecțiunile respiratorii (tuse, bronșită, iritații ale gâtului, răceală, gripă, favorizează expectorația, decongestionează căile nazale)
- ameliorează simptomele astmului
- reduce simptomele respiratorii ale alergiilor sezoniere
- recomandat în caz de cancer de sân, de ovare, de colon și leucemii
- previne apariția febrei musculare
- recomandat în caz de reumatism
- scade nivelul colesterolului
- combate stresul
- contribuie la scăderea în greutate
- inhibă înmulțirea bacteriei Helicobacter pylori, răspunzătoare pentru apariția ulcerului și a cancerului de stomac și colon.
Consumul de ceai de ghimbir este contraindicat persoanelor care suferă de inflamații ale stomacului sau plămânilor, celor care au o hipersensibilitate gastrică, calculi biliari, celor care urmează să sufere o intervenție chirurgicală. Persoanele care urmează tratamente medicamentoase trebuie să consulte medicul specialist înainte de a consuma ceai de ghimbir deoarece acesta interacționează cu o gama variată de medicamente.
Femeile însărcinate trebuie să consume acest ceai în cantități moderate, cu prudență, cel mult o cană la 2 zile.
Supradozarea și consumul excesiv poate duce la malabsorbția vitaminelor și fierului în organism.
Doza maximă zilnică recomandată este de 1 cm de rizom.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Beneficiile consumului de ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro