Tocăniță de pui cu ciuperci

Stil de viaţă

Tocăniță de pui cu ciuperci

Ciupercile conțin fibre, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, D, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, zinc și proteine de foarte bună calitate, acestea fiind și foarte gustoase.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un piept de pui, potrivit ca mărime, dezosat
  • 500 g de ciuperci brune champinion
  • 2 morcovi tineri, nu foarte mari
  • 5-6 fire de ceapă verde
  • 6 linguri cu ulei
  • sare, piper, după gust.

Pieptul de pui se spală, se tapotează cu un șervet de hârtie și se taie cubulețe sau fâșii micuțe.

Într-o tigaie neaderentă puneți 2 linguri cu ulei și bucățelele de pui. 

Asezonați cu sare și piper, acoperiți vasul cu un capac și lăsați-le să se pătrundă bine, amestecând ocazional.

Când bucățelele de pui sunt ușor rumenite pe toate părțile, trageți tigaia de pe foc și transferați carnea într-un bol.

În altă tigaie neaderentă puneți restul de ulei, ceapa verde și morcovul tăiate rondele subțiri. 

Asezonați cu un praf de sare, adăugați un strop de apă, acoperiți vasul cu un capac și lăsați să se pătrundă bine toate legumele, amestecând ocazional.

Ciupercile se sotează separat în 2 linguri de ulei și un praf de sare, la foc mic, până când apa pe care o lasă se evaporă complet și se rumenesc, moment în care trageți tigaia de pe foc.

Când morcovul este bine făcut, se adaugă ciupercile și pieptul de pui.

Amestecați, potriviți gustul de sare și piper și serviți mâncarea caldă, ca atare.

Poftă bună!

Citește despre: