Ziua Naţională a României, marcată la Seminarul Teologic din Iaşi

Educaţie

Ziua Naţională a României, marcată la Seminarul Teologic din Iaşi

    • Ziua Naţională a României, marcată la Seminarul Teologic din Iaşi
      Ziua Naţională a României, marcată la Seminarul Teologic din Iaşi

      Ziua Naţională a României, marcată la Seminarul Teologic din Iaşi

Marţi, 27 noiembrie, la Seminarul Teologic „Sf. Vasile cel Mare“ din Iaşi, au avut loc manifestări dedicate Sf. Apostol Andrei şi Zilei Naţionale a României.

Marţi, 27 noiembrie, la Seminarul Teologic „Sf. Vasile cel Mare“ din Iaşi, au avut loc manifestări dedicate Sf. Apostol Andrei şi Zilei Naţionale a României. Organizat de pr. prof. dr. Bogdan Racu, coordonator al Sectorului Învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor şi profesor de Istoria Bisericii Ortodoxe Române în cadrul seminarului, evenimentul a avut trei secţiuni. Prima secţiune a fost dedicată Sfântului Apostol Andrei şi a cuprins prezentarea, de către Cătălin Acatrinei, a momentelor importante ale vieţii şi misiunii sale şi un un moment de poezie, coordonat de prof. Bogdan Anistoroaei.

A doua parte a evenimentului a evidenţiat importanţa Zilei Naţionale a României, debutând cu o prezentare susţinută de elevii seminarului, pe tema modului de manifestare a patriotismului, în spaţiul carpato-danubiano-pontic, continuând cu descrierea contextului istoric ce a condus la proclamarea zilei de 1 Decembrie ca Zi Naţională, moment coordonat de pr. prof.  dr. Bogdan Racu.

Ultima parte manifestărilor a avut ca temă „Basarabia“. Acest moment, coordonat de pr. prof. Gabriel Coroamă, a fost realizat împreună cu elevii Seminarului Teologic originari din Republica Moldova, care au interpretat poezii şi cântece patriotice.

Pr. prof. dr. Bogdan Racu a precizat, la finalul manifestărilor, că: „prezenţa noastră aici a avut ca rol conştientizarea necesităţii mărturiei zilnice a faptului că suntem creştini, a faptului că suntem români. Este important să înţelegem că este de datoria noastră să ne afirmăm zilnic identitatea, preţuită, păstrată şi lăsată moştenire de cei dinaintea noastră.“ (C.N.)

Citește despre: