Prezentare de carte la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași

Educaţie

Prezentare de carte la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași

Miercuri, 10 aprilie, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași organizează prezentarea de carte „Psaltirea, de la profeție la liturghie. Introducere la cartea Psalmii”, de pr. dr. Constantin Pogor. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14.00 în sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan.

„Structurat în trei părți, acest volum introductiv clarifică parcursul textual al acestei cărți biblice, pune în lumină preluarea și dovedirea mesianității lui Iisus Nazarineanul și construcția liturgică a liturghiei creștine prin Psalmi”.

Părintele Constantin Pogor este parohul Bisericii „Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Ierarh Materne” din Gent-Aalst, Belgia. Doctor în teologie din 2012 al Universității catolice din Louvain, autorul predă Vechiul Testament în limba franceză la Institutul de Teologie Ortodoxă „Apostolul Pavel” din Bruxelles și la Centrul ortodox de studii și cercetare „Dumitru Stăniloae” din Paris. Între anii 2015-2019 a predat la Facultatea de Teologie Protestantă din cadrul Universității din Strasbourg. Totodată, clericul este redactorul-șef al revistei Dumitriana.

Cartea, publicată la Editura Apostolia, poate fi achiziționată la Librăria Doxologia sau accesând acest link: https://librariadoxologia.ro/psaltirea-de-la-profetie-la-liturghie-introducere-la-cartea-psalmii

Citește despre: