„Paștele în suflet de copil” la Muzeul Mitropolitan

Educaţie

„Paștele în suflet de copil” la Muzeul Mitropolitan

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, luni, 22 aprilie 2024, în sala „Ecclesia” a Muzeului Mitropolitan Iaşi, s-a desfăşurat ediţia a IV-a a Concursului judeţean Paștele în suflet de copil”.

Competiția a fost aprobată de ISJ Iași în CAEJ 2024, poziția 10, și organizată de Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4 Iaşi, director prof. Vasilica Damaschin, coordonatori proiect, prof. Mihaela Timofte şi prof. Petronela Pînzariu, împreună cu colectivul grădiniței.

În deschiderea activităţii, a luat cuvântul părintele Lucian Apopei, în calitate de director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, povestind pe înțelesul copiilor despre marea sărbătoare a Învierii Domnului și împreună cu preșcolarii s-a cântat troparul Învierii „Hristos a Înviat”. După acest moment, un grup de preşcolari ai gradiniței gazde au interpretat „Colind de Paște!” pentru a pătrunde cât mai ușor în atmosfera de sărbătoare.

Concursul s-a desfășurat pe două secţiuni:

1. Ateliere de lucru „Paștele în suflet de copil” a însumat un număr de 70 de preşcolari, din 12 grădiniţe din oraş, care au venit însoţiţi de doamnele educatoare, părinți, bunici și fraţi, care au realizat lucrări deosebit de frumoase pe tema marii sărbători care se apropie. Toţi copiii au primit cadouri și diplomă.

2. Expoziţia de lucrări; aici au participat 150 de preşcolari din 15 de unități de învăţamânt care s-au întrecut în realizarea lucrărilor artistic-plastice de cea mai bună calitate.

Scopul proiectului este păstrarea și transmiterea cât mai vie a tradițiile populare românești care fac parte din identitatea noastră, cât și adaptarea procesul de educativ specific sărbătorilor la contextual actual și la nevoile copilului contemporan și să ajute părinții în scopul dezvoltării identității copiilor, oferindu-le informații specifice de calitate, îndemnându-i spre spiritualitate și conexiune interumană.

Organizatorii s-au bucurat de interesul arătat de grădinițele participante la proiect. 

Dorim, pe această cale, să mulţumim tuturor celor care ne-au sponsorizat şi s-au implicat în buna desfăşurare a proiectului. De asemenea, mulţumim Bunului Dumnezeu pentru toate și dorim tuturor Sărbători Pascale cu bucurie sfântă! 

prof. Mihaela Timofte, prof. Petronela Pînzariu

Citește despre: