100 de milioane de oameni din întreaga lumea persecutaţi

Religia în lume

100 de milioane de oameni din întreaga lumea persecutaţi

    • 100 de milioane de oameni din întreaga lumea persecutaţi
      100 de milioane de oameni din întreaga lumea persecutaţi

      100 de milioane de oameni din întreaga lumea persecutaţi

Studiul anual efectuat de către organizația „Ușilor deschise” (Open Doors) și numit „Lista de monitorizare mondială” a libertăţii religioase a creştinilor relevă faptul că anul 2012 a fost un an de o groaznică persecuţie pentru mai mult de 100 de milioane de creştini de pretutindeni.

După cum reiese din raportul mondial, în jur de 100 de milioane de creştini sunt persecutaţi în toată lumea, mai cu seamă în Siria şi Etiopia unde condiţiile sunt din ce în ce mai crâncene pentru ei.

Coreea de Nord a ajuns în pe poziția întâi a listei drept „cel mai de coşmar stat” în care să fii creștin.

Raportul a subliniat tendinţă de persecuţie din acest ultim an observată în fiecare ţară care a simţit efectele „primăverii arabe”. „Există mai mult 65 de ţări în care creştinii sunt persecutaţi” a declarat publicația „Open Doors” marţea trecută.

Dintre acestea, 50 de ţări, cu excepţia Columbiei care s-a clasat pe locul 46, sunt din Africa, Asia sau Orientul Mijlociu. Coreea de Nord, Arabia Saudită şi Afganistan au fost cele mai ostile ţări pentru creştini așezându-se pe primele locuri și în clasamentul anului 2011.

Siria a ajuns de pe locul 36 pe locul 11 devenind din ce în ce mai mult o ţintă a luptătorilor islamişti. Mali a ajuns pe locul 7 în 2011 din cauza legii „Sharia”  impusă în nordul ţării de  grupul islamist Ansar Dine.

Raportul susţine faptul că nu toate direcțiile studiate au fost negative. În Orientul Îndepărtat, cu excepţia Coreei de Nord, statele comuniste şi-au îmbunătăţit comportamentul faţă de creştini. Laos, Vietnam şi China au coborât în clasamentul listei.

Pe grupul site-ului se afirmă că măsurarea gradului de libertate a unui creştin de a-și trăi credinţă este împărţită pe cinci arii: în viața privată, în familie, în comunitate, în congregaţie şi în viaţa naţională, precum şi un al şaselea element care măsoară gradul de violenţă.

Traducere și adaptare:
Sursa: