210 persoane au primit Taina Sfântului Botez în Tanzania

1 August 2020 22:40 Ortodoxia în lume

După o perioadă de câteva luni de catehizare, 210 persoane au primit Taina Sfântului Botez. Slujba a fost oficiată la Centrul Ortodox Misionar din Kidamali de către Preasfințitul Părinte Agathonikos, Episcop de Arusha și Tanzania Centrală alături de un sobor de 7 preoți.

Vineri, 31 iulie 2020, Prăznuirea Sfântului și Dreptului Evdochim și a Sfântului Iosif din Arimateea a fost o zi de mare sărbătoare pentru Biserica Ortodoxă din Tanzania. După o perioadă de câteva luni de catehizare, 210 persoane au primit Taina Sfântului Botez. Slujba a fost oficiată la Centrul Ortodox Misionar din Kidamali de către Preasfințitul Părinte Agathonikos, Episcop de Arusha și Tanzania Centrală, alături de un sobor de 7 preoți.

Adulți, tineri, copii din satele din zonă au sosit dis-de-dimineață la biserică. Au călătorit cu camionul sau cu motociclete, biciclete și chiar pe jos pentru a ajunge la slujbă. Au participat la Sfânta Liturghie, apoi au fost botezați în numele Sfintei Treimi în baptisteriul de lângă biserică. Bucuria a fost foarte mare pentru toată lumea. În luna februarie au mai fost oficiate botezuri, iar cei catehizați între timp așteptau nerăbdători momentul Botezului lor. După slujbă a avut loc și agapa frățească obișnuită.

Intrați aici, dacă doriți să donați și să sprijiniți activitatea Centrului Misionar Ortodox din Kidamali, Tanzania

 

Citește alte articole despre: botez, Tanzania, Ajutor pentru Tanzania, slujbă, PS Agathonikos

Ultimele din categorie