35 de localități izolate în Brăila din cauza viscolului și a zăpezii
Un număr de 35 de localități din județul Brăila sunt izolate de când a fost emisă avertizarea de cod roșu de viscol și ninsoare. În total sunt 3.700 de gospodării cu 9.200 de oameni la care momentan nu se poate ajunge.
Ca măsură preventivă, în județ sunt închise toate drumurile naționale și județene, la fel este și traficul feroviar și transportul cu bacurile care traversează Dunărea din Brăila spre județul Tulcea și spre Insula Mare a Brăilei.
Saturile care sunt izolate sunt următoarele: Constantin Gabrielescu și Lișcoteanca din comuna Bordei Verde, satele Ciocile, Chichinețu, Chioibășești, Odăieni din Ciocile, satele Batogu, Ionești din Cireșu, satul Drogu din Galbenu, satele Băndoiu, Măgureni, Mărașu, Plopi, Țăcău din Mărașu, satele Corbu Nou, Corbu Vechi, Latinu, Măxineni, Voinești din Măxineni, satele Esna, Movila Miresii, Țepeș Vodă din Movila Miresii, satele Berlești și Târlele Filiu din orașul Ianca, satele Racovița și Corbeni din Racovița, satele Boarca și Mihail Kogălniceanu din Râmnicelu, satul Pribeagu din Roșiori, satul Gurguieți din Scorțaru Nou, satele Victoria și Mihai Bravu din Victoria și satele Vișani, Plăsoiu și Câineni Băi din Vișani.
Satul Lanurile din comuna Viziru este fără curent electric, iar satele Roșiori, Florica și Colțea, care aparțin de comuna Roșiori, au rămas fără alimentare cu apă.
Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a constituit 15 filtre permanente care acționează în locurile special dispuse pe raza județului Brăila, pe drumurile naționale și județene, pentru informarea conducătorilor auto și redirecționarea acestora, iar la "Centrul de asistență și găzduire a persoanelor fără adăpost" din municipiul Brăila se află în prezent 62 persoane.
Efective aparținând ISU, IJJ și MApN au participat la acțiuni de deszăpezire în localitățile Tufești, Romanu, Vădeni, Surdila Găiseanca, satul Filipești (Surdila Găiseanca), satul Horia (Surdila Greci) și au ajutat la transportul de carburant (motorină) asigurat de la rezervele de stat pentru comunele afectate.
"Au fost transmise tuturor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență măsuri privind obligativitatea înființării serviciului de permanență la sediul primăriei, monitorizarea permanentă a evoluției fenomenelor meteorologice periculoase, avertizarea populației, participarea la acțiunile de intervenție cu utilajele și echipamentele din dotare și crearea condițiilor necesare asigurării populației cu alimente și materiale de strictă necesitate", a declarat lt.col.Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.