6000 de noi biserici creştine în Africa

Religia în lume

6000 de noi biserici creştine în Africa

    • 6000 de noi biserici creştine în Africa
      6000 de noi biserici creştine în Africa

      6000 de noi biserici creştine în Africa

Peste 6000 de biserici creştine s-au construit în Africa în ultimii 7 ani, în zone care erau musulmane. Sute de şeici şi imami au devenit următori ai Mântuitorului Iisus Hristos în aceeaşi perioadă.

Aceste statistici încurajatoare au fost împărătşite de către Jerry Trousdale, un misionar creştin repsonsabil de proclamarea învăţăturilor creştine la zeci de mii de oameni şi autorul cărţii Miraculous Movements (Mişcările Minunate, la Editura Thomas Nelson, 2012) şi director al organizaţiei International Ministries din cadrul CityTeam International.

City Team este o asociaţie care a început acum 50 de ani şi a făcut misiune creştină în multe locuri ale lumii. Aceste locuri sunt nu numai în Africa şi Asia, ci şi în marile metropole americane unde credinţa creştină a pierdut mulţi aderenţi, precum San Francisco, New York etc.

Printre cele mai grele misiuni de ajutor ale organizaţiei se află Rwanda, acolo unde creştinii au fost ucişi cu sutele de mii într-un genocid controlat de stat. Trousdale povesteşte că peste 200 000 de musulmani au devenit creştini numai în zonele unde CityTeam a lucrat şi acest lucru a depins numai de rugăciune şi simţirea oamenilor că religia lui Hristos este religia iubirii şi a păcii veşnice. Astfel, oameni crescuţi în ură, supunere oarbă şi disciplină impusă, învaţă că religia cea adevărată este religia în care libertatea în iubire, adevărul jertfei şi cuvântul nemuririi, sunt esenţiale vieţii umane, în Hristos, Dumnezeul Om, care a murit şi a înviat pentru noi. 

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.christianpost.com