Activităţi misionar-educative în parohia Chintinici
În perioada Postului Mare, Liceul Teoretic Roznov, în parteneriat cu parohia Chintinici din Protopopiatul Roznov, a desfăşurat o serie de activităţi prin care şi-a propus să-i apropie pe elevi mai mult de tradiţiile şi istoria locală.
În perioada Postului Mare, Liceul Teoretic Roznov, în parteneriat cu parohia Chintinici din Protopopiatul Roznov, a desfăşurat o serie de activităţi prin care şi-a propus să-i apropie pe elevi mai mult de tradiţiile şi istoria locală. Copiii au vizitat muzeul etnografic din sat, au adus bucurie celor bolnavi şi neputincioşi, oferind pachete la azilul din localitate, şi au deprins tainele artei iconografice.
Cele trei proiecte educaţionale, „În căutarea satului de altădată“, „Învaţă-te să dăruieşti“ şi „Trepte spre lumină“, s-au înscris în cadrul parteneriatului şi bunei colaborări ce există la Roznov între şcoală şi Biserică şi au fost coordonate de prof. de religie Nuţa Liche - pictor bisericesc, de prof. înv. primar Alina Vasile, de pr. paroh Iulian Vasile şi de directorul Liceului Teoretic Roznov, prof. Oana Ilarie.
De asemenea, în cursul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun!“, dedicată activităţilor extraşcolare, mai mulţi elevi din Roznov au vizitat Muzeul „Casa Bunicilor“, informându-se asupra tradiţiilor şi obiceiurilor locale, iar un grup de copii din clasele a III-a şi a VI-a a dăruit din puţinul lor bolnavilor de la azilul din localitate.
Proiectul „Trepte spre lumină“, ajuns la ediţia a III-a, a constat în pictarea unor icoane pe sticlă şi realizarea unor imagini pe teme religioase de către elevi din ciclul primar. În prima zi din Săptămâna Mare, activitatea s-a încheiat cu susţinerea unui recital de poezii şi cântece religioase şi cu prezentarea expoziţiei de icoane. La finalul programului, elevilor participanţi li s-au înmânat diplome şi pachete cu dulciuri. (T.R.)