Hramul Catedralei "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Mioveni

Comunitatea oraşului Mioveni din cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Foarte mulţi credincioşi au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie arhierească oficiată cu ocazia cinstirii hramului Catedralei "Sf. Ap. Petru şi Pavel", de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic.

În final credincioşii au urmărit un concert religios oferit de corul Preludiu condus de maestrul Voicu Enăchescu.

Piatra de temelie la această impunătoare catedrală a fost aşezată în 29 iunie anul 1993, de către Întâistătătorul Eparhiei, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic.

La îndemnul Chiriarhului Eparhiei Argeşului şi Muscelului un grup de iniţiativă, coordonat de preoţii Bisericii "Sf. Mc. Gheorghe" din oraş, a făcut toate demersurile necesare contruirii unui asemenea edificiu de cult.

Existând doar o singură biserică în oraş, iar numărul locuitorilor fiind foarte mare, noua catedrală a fost proiectată la dimensiuni impresionante, fiind în prezent cel mai mare locaş de cult din cuprinsul Eparhiei Argeşului şi Muscelului.

Fondurile necesare construcţiei până la cota 0 au venit din partea populaţiei şi a unor sponsori. Secretariatul de Stat pentru Culte şi Consiliul Judeţean Argeş au avut în acest sens o contribuţie hotărâtoare.

Costurile fiind foarte mari, lucrările au fost preluate ulterior de Consiliul Local al Primăriei Mioveni care a direcţionat în fiecare an sume foarte mari pentru definitivarea construcţiei. (Sursa: eparhiaargesului.ro)

Ultimele din categorie