Lucrarea „Studiul Religiei în școlile publice din statele membre ale Uniunii Europene” lansată la Palatul Patriarhiei

18 Decembrie 2013 17:24 Arhiepiscopia Bucureştilor

Peste 700 de dascăli au luat parte la Consfătuirea anuală a profesorilor de Religie, ce a avut loc vineri, 13 decembrie 2013, la Palatul Patriarhiei din București. Cu această ocazie a fost lansată lucrarea Studiul Religiei în școlile publice din statele membre ale Uniunii Europene, pregătită de Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituțiile Europene.

Scopul acestor întâlniri anuale este de a analiza problemele și provocările multiple cu care se confruntă profesorii de Religie în desfășurarea activității lor. Discuțiile din acest an au fost focusate asupra cooperării dintre profesorii de Religie și clerul bisericesc în desfășurarea programelor educaționale comune.

La eveniment a participat și PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, precum și oficiali bisericești și de Stat cu responsabilitate în acest domeniu.

În acest cadru a fost lansată lucrarea „Studiul Religiei în școlile publice din statele membre ale Uniunii Europene”. Pregătită de personalul Reprezentanței BOR pe lângă Instituțiile Europene, această broșură oferă o privire de ansamblu asupra locului, abordării și provocărilor adresate orei de Religie în cele 28 de state membre ale UE. Subliniind diversitatea caracteristică acestui domeniu, autorii indică totuși o serie de tendințe comune, precum ar fi consolidarea prezenței acestei discipline într-o societate europeană din ce în ce mai conștientă de dimensiunea sa multireligioasă și multiculturală.

(Sursa: orthodoxero.eu)

Ultimele din categorie