Conferinţă duhovnicească organizată în Basarabia de Fundaţia VASILIADA

5 Aprilie 2014 00:51 Arhiepiscopia Chişinăului

Marţi, 1 aprilie 2014, în incinta Preturii sectorului Buiucani a avut loc conferinţa „Maica Domnului şi Sfânta Maria Egipteanca - ocrotitoare pe calea vieţii“. Invitatul principal al acestui eveniment a fost protosinghelul Teofan Popescu de la Mănăstirea Putna, care a venit la Chişinău din încredinţarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul BOR, şi cu binecuvântarea IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Deşi iniţial a fost anunţată prezenţa arhimandritului Veniamin Goreanu, din motive administrativ-organizatorice, părintele arhimandrit nu a mai putut ajunge la Chişinău, iar ca delegat din partea Patriarhiei Române a fost prezent ieromonahul Teofan Popescu.

De prezenţa părintelui Teofan s-au bucurat în mod deosebit tinerii deoarece sfinţia sa a fost la începutul anilor â90 preşedintele pe ţară al ASCOR, fiind preocupat de problema atragerii şi menţinerii tinerilor în sânul Bisericii.

„Ma bucur enorm de mult de prezenţa părintelui la Chişinău şi de faptul ca Fundaţia VASILIADA împreună cu ASCOR Chişinău au reuşit să organizeze acest eveniment, la care au fost prezenţi peste 200 de oameni. Eu mă spovedesc la Putna de mai mulţi ani, la fel ca mulţi alţi tineri, iar această legătură spirituală trebuie menţinută inclusiv prin conferinţe de acest gen“, a menţionat un tânăr ascorist prezent la eveniment.

Amintim că Fundaţia VASILIADA organizează un şir de conferinţe în Postul Mare, având de fiecare dată câte un invitat din România, care, prin discursurile lor, oferă creştinilor din Basarabia noi orizonturi spirituale şi culturale. (Iulian Rusanovschi, Basarabia)

Ultimele din categorie