IPS Mitropolit şi Exarh Petru a primit în audienţă o delegaţie a Uniunii Europene

4 Aprilie 2011 23:44 Arhiepiscopia Chişinăului

În a doua jumătate a zilei de 4 aprilie, Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru a primit în audienţă o delegaţie a Uniunii Europene, condusă de dna Rinna Kionka, şefa Secţiei Drepturile Omului a Uniunii Europene.

Oaspeţii europeni se află în Republica Moldova pentru a se documenta asupra situaţiei create visavi de proiectul de Lege anti-discriminare promovat de Guvernul R. Moldova și au solicitat o întâlnire cu Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru pentru a afla care este atitudinea Mitropoliei Basarabiei faţă de acest proiect de Lege.

Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei în discuţia cu deputaţii europeni a subliniat faptul că „în principiu Mitropolia Basarabiei nu este împotriva unei asemenea Legi care ar preveni discriminarea, pentru că însăşi Mitropolia Basarabiei a fost discriminată, într-o formă brutală, de toarte guvernele R. Moldova care s-au succedat din 1992 până 2002, an în care structura eclesiastică românească din R. Moldova a fost admisă în legalitate”. „Acte de discriminare, însă mai voalate, au avut loc şi după această dată. Mitropolia Basarabiei este discriminată pe principiul naţional şi al apartenenţei religioase”, a afirmat ÎPS Petru.

„În acelaşi timp, a mai afirmat Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru, Mitropolia Basarabiei nu poate accepta în acest proiect de Lege sintagmă „orientare sexuală”, care va „deschide uşa” pentru alte „drepturi”: căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, înfierea de copii, participarea la elaborarea programelor de învăţământ cu scopul de a-i educa pe copii în duhul păcatului respectiv, demonstraţiile prozelitiste publice ş. a”. Exprimându-şi dezacordul pentru ca sintagma respectivă să se regăsească în legea sus-numită, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a afirmat: „Homosexualitatea este un grav păcat şi Biserica nu admite legiferarea lui”.    

Discuţia a decurs într-o atmosferă de înţelegere reciprocă.

La întâlnire au participat PC preot Ioan Cosoi, Vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Chişinăului şi dl Alexandru Postica, avocatul Mitropoliei Basarabiei.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

sursa: mitropoliabasarabiei.md

Citește alte articole despre: lege, drept, discriminare, toleranță

Ultimele din categorie