IPS Petru a fost felicitat cu prilejul zilei de naştere

3 Noiembrie 2011 15:13 Arhiepiscopia Chişinăului

La 1 noiembrie, la Sediul Mitropolitan din Chişinău, angajaţii administraţiei Mitropolitane, consilierii mitropolitani şi preoţi din cadrul protopopiatul Chişinău l-au felicitat pe Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilorcu ocazia sărbătoririi zilei de naştere.

Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru îşi serbează ziua de naştere la 24 octombrie, dar dat fiind faptul că Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei s-a aflat la Bucureşti în perioada 24 – 28 octombrie, la Şedinţele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi la sărbătorirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir şi a Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, clericii Mitropoliei Basarabiei au hotărât să-l omagieze pe arhipăstorul lor la o dată mai târzie.

Cuvinte de felicitare au rostit PC preot Valeriu Matceac, Consilier administrativ, PC preot Vlad Mihăilă, Consilier pe probleme de Învăţământ şi PC preot Ioan Barbău, protopop de Chişinău. Vorbitorii în luările lor de cuvânt au reliefat spiritul paşnic, cumpătat şi smerit al Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei de a administra treburile Mitropoliei şi i-au urat Înaltpreasfinţitului Petrusănătate şi ani mulţi de păstorire a ortodocşilor din Basarabia, putere de la Bunul Dumnezeu ca să ducă crucea grea a misiunii la care prin pronia divină a fost chemat şi răbdare pentru a trece mai uşor prin încercările la care este supus de aproape douăzeci de ani. Întreaga asistenţă i-au intonat „La mulţi ani”.

La rândul său Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru a mulţumit fiilor duhovniceşti pentru atenţie, dorindu-le la toţi sănătate şi o misiune rodnică în ogorul Domnului.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Citește alte articole despre: episcop, naștere, felicitare

Ultimele din categorie