IPS Petru: Nu putem trăi fără Dumnezeu

4 Aprilie 2011 23:35 Arhiepiscopia Chişinăului

În cea dea patra Duminică din Postul Sfintelor Paşti, 3 aprilie 2011, IPS Petru a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din sectorul Ciocana, municipiul Chişinău (preot paroh Teodor Botezatu).

În cuvântul său de învăţătură, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei s-a referit la viaţa şi opera Sfântului Ioan Scărarul, subliniind, printre altele: „Sfântul Ioan a scris îndreptar pentru monahi, dar este de folos, în egal măsură, şi pentru orice creştin, care urmăreşte o ascensiune în viaţa sa duhovnicească, care reprezintă un urcuş spiritual continuu. În fiecare zi putem şi trebuie să înregistrăm o creştere sufletească, o acumulare de lumină sfântă, în caz contrar, descreştem spiritual şi adunăm întuneric. Învăţându-ne cum să ne pregătim de rugăciune, element indispensabil pentru creşterea noastră duhovnicească, Sfântul Ioan îndeamnă: „Închide uşa chiliei pentru lume, uşa buzelor pentru cuvinte şi uşa sufletului pentru duhurile rele”. Să urcăm zi de zi, treaptă cu treaptă, pe această scară a virtuţilor, străduindu-ne să fim mai buni, mai răbdători, mai înţelegători, având credinţa că la capătul scării ne aşteaptă Mântuitorul nostru Iisus Hristos. (...) Perioada, care a mai rămas până la Sfintele Paşti, să o petrecem la fel, cu post, cu rugăciune şi cu fapte bune, pentru ca în Noapte Învierii să simţim în sufletele noastre Lumina Sfântă a Învierii”, a îndemnat Înaltpreasfinţitul Petru.

Pentru activitatea misionară PC preot Teodor Botezatu a fost hirotesit protoiereu.

Părintele Teodor a mulţumit Înaltpreasfinţitului Mitropolit şi Exarh  Petru pentru decoraţie, pentru cercetarea duhovnicească a comunităţii „Sfânta Cuvioasa Parascheva”, invitându-l şi cu alte ocazii să vină în mijlocul credincioşilor pentru a le acorda binecuvântare arhierească.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

sursa: mitropoliabasarabiei.md

Citește alte articole despre: slujbă, ierarh, Sfânta Liturghie, predică

Ultimele din categorie