Numiri de vicari admimistrativi în cuprinsul Mitropoliei Basarabiei

24 Martie 2011 19:48 Arhiepiscopia Chişinăului

În data de 23 martie 2011 în cadrul şedinţei Permanenţei Consiliului Eparhial al Mitropoliei Basarabiei, după examinarea hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din februarie 2011 referitoare la Episcopiile sufragane ale Mitropoliei Basarabiei , IPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor a numit în posturi de vicari administrativi pentru eparhiile Mitropoliei Basarabiei pe:
PC. Pr. Dr. Ioan Cosoi în funcţia de Vicar administrativ al Mitropoliei Basarabiei;
PC. Protoiereu Valeriu Cernei în funcţia de Vicar administrativ al Episcopia de Bălţi;
PC. Pr. Mihail Ursachi în funcţia de Vicar administrativ al Episcopiei de Sud.
PC. Preoţi Vicari administrativi au primit atribuţia de a pregăti organizarea sediilor Centrelor Eparhiale pentru Episcopia de Bălţi şi Episcopia de Sud.
Reamintim că Episcopia de Bălţi în data de 17 decembrie 2004 a fost recunoscută de către autorităţile Republicii Moldova ca persoană juridică şi parte componentă din cadrul Mitropoliei Basarabiei, iar Episcopia de Sud a fost recunoscută în data de 14 noiembrie 2006.
Totodată Mitropolia Basarabiei are ca părţi componente şi persoane juridice şi Arhiepiscopia Chişinăului şi Episcopia Ortodoxă de Dubăsari şi a toată Transnistria.
Mitropolia Basarabiei şi Episcopiile ai istorice au fost reînfiinţate prin purtarea de grijă a IPS Petru Mitropolit şi Exarh şi înregistrate ca persoane juridice de către autorităţile Republicii Moldova în urma a mai multor sentinţe promulgate la curţile de justiţie naţionale şi a unei sentinţe la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, din anul 2002.
(Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei)

Citește alte articole despre: IPS Petru, Episcopia de Bălţi, Episcopia de Sud

Ultimele din categorie