Preoţii din Mitropolia Basarabiei organizează o campanie caritabilă pentru militari

31 Martie 2011 16:00 Arhiepiscopia Chişinăului

În perioada Postului Mare, preoţii din protopopiatele Mitropoliei Basarabiei, cu binecuvântarea IPS Petru Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, desfăşoară campania caritabilă: „Sfintele Taine pentru militari”.

Obiectivul acestei campanii este de a deservi spiritual pe soldaţii ortodocşi încorporaţi în rândul Armatei  Republicii Moldova şi de a oferi sprijin filantropic pentru ei.

Campania se desfăşoară cu avizul preventiv al Comandamentului din cadrul Forţelor Armate.

Astfel, la data de 26 martie 2011, preoţii din Protopopiatul Căuşeni, în frunte cu Părintele Mitrofor Ioan Pancu, Protopop de Căuşeni, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Infanteria Independentă a Forţelor de Menţinere a Păcii din  Republica  Moldova , satul Varniţa, raionul Anenii Noi.

Părintele protopop a declarat: „Protopopiatul nostru fiind în vecinătate cu multe detaşamente de militari  dislocate pe malul drept al Nistrului (pe linia de conflict cu separatiştii din Transnistria) se îngrijeşte spiritual şi material de necesităţile tinerilor soldaţi care îşi desfăşoară serviciul militar într-o zonă de conflict. Prin această campanie spirituală şi de caritate dorim să fim alături de ei ca să se bucurie şi ei duhovniceşte de perioada Postului Mare”

Maiorul Butnari Ghenadie comandantul de companie a relatat că: „La început au ţinut post 3 persoane care au dorit să se împărtăşească apoi  pe parcursul postului  numărul lor sa ridicat până la 43 şi am răspuns la propunerea Pr. Ioan de a veni  în mijlocul nostru şi de a oficia Sf. Liturghie”.

Din partea  Mitropoliei Basarabiei  şi a Protoieriei Căuşeni,  militarii din satul Varniţa au primit în dar 30 kg  produse de patiserie de post.

Menţionăm că în Republica Moldova nu există preoţi capelani şi în foarte puţine unităţi militare există paraclise amenajate.

 Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

 

Citește alte articole despre: slujbă, militar, campanie

Ultimele din categorie