PS Siluan al Italiei a vizitat Mitropolia Basarabiei

14 Septembrie 2011 12:35 Arhiepiscopia Chişinăului

Preasfinţitul Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Italia, s-a aflat săptămâna trecută în vizită în Mitropolia Basarabiei.

Preasfinţia Sa a sfinţit împreună cu Înalt Preasfinţitul Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, Centrul maternal "În braţele mamei" din Chişinău, aşezământ al Misiunii sociale "Diaconia" a Mitropoliei Basarabiei.

Sâmbătă, 10 septembrie, a avut loc sfinţirea aşezământului social pentru mamele tinere. Slujba a fost oficiată de IPS Petru şi PS Siluan, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi. La sfârşitul slujbei, IPS Petru a mulţumit echipei Misiunii "Diaconia" pentru efortul depus în înfiinţarea aşezământului, precum şi PS Siluan pentru acceptarea invitaţiei de a vizita Basarabia. "Nu contează suma, ci gestul pe care îl facem pentru aceste lucrări şi pentru aceşti oameni care au nevoie de ajutor. Mulţumim echipei Misiunii sociale "Diaconia", care este o echipă viabilă, munceşte şi doreşte să muncească. Să dea Dumnezeu să faceţi mai departe lucruri frumoase."

Şi Preasfinţitul Siluan a ţinut un cuvânt de învăţătură celor prezenţi la slujbă. "A sluji lui Dumnezeu este un privilegiu al nostru. Dumnezeu ne face privilegiul să-L slujim, şi nu noi facem privilegiul să-l slujim. Dacă nu uitaţi acest principiu, atunci totdeauna veţi fi mulţumiţi. Urăm acestui centru să fie de mult folos pentru cei care vin aici." La sfinţire a fost prezent şi ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă.

Sâmbătă a fost lansat şi proiectul social "Braţele părinteşti", prin care Episcopia ortodoxă română a Italiei în colaborare cu Misiunea socială "Diaconia" vor aloca lunar ajutor financiar pentru copiii din familiile social-vulnerabile din parohiile Mitropoliei Basarabiei din Chişinău şi Orhei. Lansarea a avut loc la Parohia "Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului" din localitatea Orhei, unde PS Siluan a oficiat şi o slujbă de Te Deum. După slujbă, PS Părinte Episcop a fost invitat la un program artistic pregătit de elevii Şcolii "Doina şi Ion Aldea Teodorovici" din Orhei. Duminică, PS Siluan a oficiat Sfânta Liturghie, alături de IPS Petru, în Parohia Bubuieci din Protoieria Chişinău.

sursa: ziarullumina.ro

Citește alte articole despre: biserică, filantropie, copil, proiect, centru

Ultimele din categorie