Un nou centru maternal inaugurat în Mitropolia Basarabiei

12 Septembrie 2011 11:33 Arhiepiscopia Chişinăului

Un nou centru maternal a fost inaugurat astăzi, 10 septembrie 2011, în oraşul Orhei din Republica Moldova, informează Radio TRINITAS.

El a fost sfinţit de Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor împreună cu Preasfinţitul Siluan Episcopul Italiei. Aşezământul va adăposti persoanele nevoiaşe din cadrul Mitropoliei Basarabiei precum şi victimele violenţei domestice, a arătat Înaltpreasfinţitul Părinte Petru.

Tot astăzi a fost lansat şi proiectul social ”Braţele Părinteşti”, prin care Episcopia Ortodoxă Română a Italiei în colaborare cu Misiunea Socială Diaconia, a Mitropoliei Basarabiei, va aloca lunar, pentru copiii din familii numeroase sau cu probleme sociale deosebite, prin contribuţii individuale sau la nivel de parohii şi mănăstiri, un ajutor financiar pentru rechizite, alimente, îmbrăcăminte sau încălţăminte.

Programul Social Braţele Părinteşti va fi lansat pentru un număr de 20 de copii la Parohia Ortodoxă Sfântul Vasile de la Brazi din localitatea Orhei.

sursa: basilica.ro

Citește alte articole despre: biserică, filantropie, centru, maternal

Ultimele din categorie