La Galați a fost inaugurat noul sediu al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie

18 Mai 2011 20:35 Arhiepiscopia Dunării de Jos

În perioada 18-20 mai 2011, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, organizează simpozionul internaţional „Dialog interdisciplinar în cercetarea academică”, ediţia a VII-a.

Miercuri, 18 mai a.c., programul a debutat cu inaugurarea şi sfinţirea cu aghiasmă şi ungere cu untdelemn sfinţit a noului sediu al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, în urma lucrărilor de consolidare şi reparaţii. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoţi profesori ai Departamentului Teologic, în prezenţa dlui prof. univ dr. Toader Munteanu, prorectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, a decanilor şi profesorilor de la alte facultăţi, alături de studenţi şi masteranzi în teologie, de la Dunărea de Jos.

Programul a continuat prin audierea conferinţei cu titlul „Să ne întoarcem la Părinţii Bisericii. Filantropia”, susţinută de către prof. univ. dr. Reinhold Gestrich, din cadrul Bisericii Luterane a landului Baden-Württemberg.

Participanţii la acest simpozion internaţional sunt profesori teologi şi reprezentanţi ai Academiei Teologice din Varşovia, Universităţii „Aristotel' din Tesalonic, Institutul de Studii Neoelenice din Atena, Facultăţii de Teologie din Tübingen/Ulm, Universităţii „B.P. Haşdeu' din Cahul, Universităţii de Stat din Chişinău, Facultăţilor de Teologie din Arad, Bucureşti, Iaşi, Facultăţilor din Constanţa, Piteşti, Iaşi, Bucureşti, Galaţi, Muzeul Brăilei, Institutul de Cercetări Eco-muzeale din Tulcea, Muzeul Judeţean din Slobozia.

sursa: basilica.ro

Citește alte articole despre: slujbă, sfințire, simpozion

Ultimele din categorie