Concurs dedicat „Sărbătorii Paștilor la români“

28 Martie 2010 01:06 Arhiepiscopia Iaşilor

Școala „Elena Cuza“ din Iași, Direcția Județeană pentru Tineret Iași și Asociația Meșterilor Populari din Moldova (AMPM) au organizat și în acest an Concursul „Sărbătoarea Paștilor la români“, care se află anul acesta la a doua ediție. Au participat elevi de la următoarele școli ieșene: Școala Generală „Elena Cuza“, Școala Generală „Gheorghe I. Brătianu“, Școala Generală „Ion Creangă“, Școala Generală „George Coșbuc“, precum și de la Școala Generală Lețcani, Școala Generală Dancu, Școala Generală „Alexandru Ioan Cuza“ din Podu Iloaiei și Școala Generală Holboca. Înainte de începerea competiției, Ionela Mihuleac, membru al AMPM, a făcut o demonstrație a meșteșului prelucrării lutului, iar Gianina Vatamanu, din cadrul aceleiași asociații, îmbrăcată într-un frumos costum popular, a adus în fața copiilor câteva din tainele facerii icoanei.
Spre deosebire de concursul care a avut loc anul trecut, în acest an probele au fost alcătuite din proba artistică, proba de desen și proba de testare a cunoștințelor de Religie. Profesorii de Religie au selectat un copil de clasa a V-a care să participe la proba de testare a cunoștințelor religioase și un copil care să participe la proba artistică. La proba artistică s-a valorificat talentul artistic al copiilor la interpretare muzicală și interpretare literară. A treia probă din concurs a fost cea de desen-pictură, prin intermediul căreia un elev sau o echipă dintr-o școală a participat cu un desen. La finalul competiției, elevii participanți au primit diplome și premii. Premiul I: Școala Generală Holboca, Premiul al II-lea: Școala Generală „Elena Cuza“ din Iași, Premiul al III-lea: Școala Generală „George Coșbuc“ din Iași, Mențiune specială: Școala Generală „Ion Creangă“ din Iași, Mențiune specială: Școala Generală „Alexandru Ioan Cuza“ din Podu Iloaiei. Mențiune: Scoala Generală „Gheorghe I. Brătianu“ din Iași, Școala Generală Lețcani și Școala Generală Dancu.
„Acest concurs este unul dintre proiectele prin care DJT Iași și-a propus să promoveze tradițiile autentice românești. Copiii și tinerii trebuie să fie ajutați, încurajați să cunoască și să trăiască adevăratele tradițiile creștine legate de Sfintele Paști“, a declarat Radu Ursanu, director al DJT Iași.

Citește alte articole despre: sărbătoare, concurs, Paști

Ultimele din categorie