IPS Teofan s-a întâlnit cu președinții raioanelor moldovenești

21 Februarie 2011 16:32 Arhiepiscopia Iaşilor

Un grup de 35 de președinți de raioane din Republica Moldova se află în aceste zile în pelerinaj la mănăstirile din Moldova și Bucovina. Ieri, șefii raioanelor din Republica Moldova s-au întâlnit cu IPS Teofan.

Un grup de 35 de președinți de raioane din Republica Moldova se află în aceste zile în pelerinaj la mănăstirile din Moldova și Bucovina. Ieri, șefii raioanelor din Republica Moldova s-au întâlnit cu IPS Teofan.

Programul pelerinajului a început cu vizitarea Catedralei mitropolitane din Iași și închinarea la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Apoi, reprezentanții raioanelor din Republica Moldova s-au întâlnit cu Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, după care s-au îndreptat către municipiul Suceava unde s-au întâlnit cu reprezentanții autorităților locale de aici. Aseară pelerinii au ajuns la Mănăstirea Putna, iar astăzi vor vizita mai multe mănăstiri din județul Suceava. Mâine programul va continua la mănăstirile din județul Neamț.
„Intenționăm să legăm prietenii, să socializăm între noi. Scopul pelerinajului este acela de a întări prietenia dintre noi pentru a conlucra în cadrul Euroregiunii. Sunt o mulțime de programe pe care încercăm să le punem la punct. Am dori să beneficieze atât partea română, cât și partea moldovenească de unele finanțări europene. Din România face parte Vasluiul și Iașul, iar din cealaltă parte a Prutului fac parte 20 de raioane. Am invitat pe toți președinții de raioane să facem un pelerinaj la mănăstirile din Moldova și Bucovina. În felul acesta oamenii vor cunoaște puțin mai mult România și vor vedea cât de evlavioși sunt moldovenii din cealaltă parte a Prutului. Delegația va avea posibilitatea să vadă rădăcinile comune care ne unesc mult mai puternic decât toată educația care s-a făcut pentru despărțirea noastră“, a declarat Constantin Simirad, președintele Consiliului Județean Iași și președintele Asociației „Euroregiunea Siret-Prut-Nistru“. (Constantin Ciofu)
 

Ultimele din categorie