Manifestări dedicate pruncului nenăscut şi născut, la Iaşi

27 Martie 2012 01:51 Arhiepiscopia Iaşilor

Biserica „Naşterea Domnului“ a Maternităţii „Cuza Vodă“ din Iaşi a organizat duminică mai multe manifestări, sub genericul „Buna Vestire - Ziua mamei şi a pruncului nenăscut şi născut“. Programul evenimentelor s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de copii de la mai multe grădiniţe din Iaşi.

La Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ - Bărboi din Iaşi a avut loc duminică, 25 martie, un program artistic intitulat „Vestea cea bună“. Manifestarea caritabilă a fost organizată de Biserica „Naşterea Domnului“ a Maternităţii „Cuza Vodă“ din Iaşi pentru ajutorarea familiilor cu mulţi copii care au o situaţie materială precară. În debutul evenimentului, la care au participat credincioşi din municipiul Iaşi şi angajaţi ai Spitalului „Cuza Vodă“ din Iaşi, pr. paroh Constantin Andrei a prezentat în câteva cuvinte importanţa sărbătorii Bunei Vestiri pentru mama creştină. Pr. Constantin Andrei a accentuat că avem nevoie de prunci pentru a ne asigura existenţa pământească şi cerească. Au urmat momentele artistice susţinute de copiii de la Grădiniţa cu program prelungit „Sfântul Ierarh Nicolae“ din Iaşi, de preşcolarii de la Grădiniţa cu program prelungit numărul 3 din Iaşi, de corul „Glasul vieţii“ şi trupa de teatru „Viaţa“ de la Biserica „Naşterea Domnului“ - „Cuza Vodă“. Seara s-a încheiat cu un recital de muzică religioasă, oferit de un grup de studenţi din Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR) - filiala Iaşi. „A fost o prezenţă impresionantă pentru o astfel de activitate. Dat fiind scopul caritabil al acestui spectacol, oamenii au venit să doneze bani, alimente şi îmbrăcăminte pentru copiii care fac parte din familii sărace. Astfel, vom încerca să acoperim nevoile destul de mari ale multor familii nevoiaşe care cer ajutorul bisericilor din Iaşi. Avem cazuri de mame sărace care nu au posibilităţi financiare să plece acasă din maternitate, iar pentru ele Biserica este singura şi ultima speranţă. În programul de ajutorare a mamelor cu prunci care pleacă din maternitate se afiliază multe parohii din Iaşi. Cazurile sociale de multe ori nu pot fi amânate şi de aceea trebuie să intervenim pentru a ajuta. Un aspect important îl reprezintă sprijinul mamelor însărcinate, cu risc mare de avort, care necesită un mare efort spiritual şi material“, a explicat părintele Dănuţ Damaschin, pr. misionar de caritate la biserica Maternităţii „Cuza Vodă“ din Iaşi.

Flori pentru mamele din Iaşi

Programul manifestărilor dedicate Bunei Vestiri a început la Biserica „Naşterea Domnului“ din incinta Maternităţii „Cuza Vodă“ din Iaşi cu Sfânta Liturghie, la finalul căreia a fost oficiat Te Deum-ul pentru toate binefacerile primite asupra mamei şi pruncului născut şi nenăscut. De asemenea, a fost oferită o agapă frăţească pentru mamele din spital, iar apoi au fost împărţite flori mamelor cu prunci sau care sunt însărcinate. Activitatea s-a derulat sub genericul „Flori pentru mame“ şi a avut loc în preajma mai multor biserici ieşene. „Prin manifestările de astăzi (n.r. duminică) am dorit să aducem slavă lui Dumnezeu în această zi a Bunei Vestiri. Am dorit să aducem în biserica lui Hristos pe copii şi pe tineri, alături de părinţii lor, pentru a cinsti cum se cuvine această sărbătoare“, a declarat pr. Dănuţ Damaschin.

Ultimele din categorie