Misiune social-filantropică pentru cei nevoiaşi

29 Noiembrie 2012 00:13 Constantin Ciofu Arhiepiscopia Iaşilor

Persoanele nevoiaşe din două parohii ieşene au primit ieri daruri de la copiii Şcolii „Elena Cuza“ din Iaşi. Prin intermediul proiectului „Mesaj către Europa“, un grup de liceeni de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ din Iaşi a realizat mai multe activităţi social-filantropice pentru cei care se confruntă cu lipsuri materiale.

Elevii Şcolii Gimnaziale „Elena Cuza“ Iaşi au derulat ieri o acţiune filantropică pentru familiile nevoiaşe din parohiile „Sfânta Treime“ şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din cartierul ieşean Canta. Înainte de a oferi darurile, cele două grupe de elevi au mers în Biserica „Sfânta Treime“ şi în Paraclisul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“, unde au ascultat un cuvânt de învăţătură referitor la importanţa milosteniei şi a iubirii faţă de aproapele. Campania derulată ieri a fost coordonată de prof. Fulvia Horobeţ şi de prof. Adrian Chiorescu, de la Şcoala „Elena Cuza“. Acţiunea face parte din proiectul educaţional de voluntariat comunitar „Îngeri în primăvară“, care a debutat în anul 2003.

Tinerii de la Colegiul „Gheorghe Asachi, implicaţi în voluntariat

La Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ din Iaşi a avut loc ieri ultima activitate din cadrul proiectului „Mesaj către Europa“. Prof. de religie Mariana Mujdei a prezentat elevilor principalele instituţii ale Uniunii Europene, amintindu-se de activităţile din cadrul Parlamentului European şi Consiliului European. Proiectul „Mesaj către Europa“ a debutat în luna septembrie 2012 şi face parte din cadrul programului „Europa, casa noastră“ „Au fost organizate mai multe activităţi caritabile, domeniul de activitate pentru acest program fiind voluntariatul. Copiii nevoiaşi din parohia „Sfânta Mahramă a Domnului“ şi „Sfinţii Martiri Brâncoveni“ din Iaşi au primit îmbrăcăminte, iar şcolarilor din Centrul de Plasament Voineşti, judeţul Iaşi, li s-au oferit rechizite şi alimente. O altă activitate a constat în confecţionarea de steaguri şi însemne ale Uniunii Europene de către elevii de la profilul arhitectură. Dorim ca deviza Uniunii Europene, „Unitate în diversitate“, să fie un mod de viaţă şi solidaritate faţă de cei din jur“, a spus prof. Mariana Mujdei. În această perioadă, elevii şi profesorii de la Colegiul „Gheorghe Asachi“ sunt implicaţi într-o campanie a Organizaţiei „Salvaţi copiii“, intitulată „Bun venit pe lume“. Din fondurile care vor fi strânse în urma acestei campanii vor fi cumpărate incubatoare pentru copiii care se nasc prematur la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi.

De la același autor

Ultimele din categorie