Ședințe preoțești la Botoșani și Dorohoi

16 August 2010 22:33 Arhiepiscopia Iaşilor

Preoții din Protopopiatul Botoșani s-au reunit ieri în ședință lunară, precedată de Slujba Sfintei Liturghii, oficiată la Biserica „Sf. Antonie“ din Botoșani.

Preoții din Protopopiatul Botoșani s-au reunit ieri în ședință lunară, precedată de Slujba Sfintei Liturghii, oficiată la Biserica „Sf. Antonie“ din Botoșani. Tema „Cum să ne rugăm“ a fost susținută de pr. Ilie-Iulian Șerban, de la parohia Dorobanți. După cum ne-a relatat pr. Liviu Liteanu, de la parohia Stăuceni, la sfârșitul prezentării au avut loc câteva intervenții ale preoților prezenți la ședință, iar pr. Lucian Leonte, protoiereu al Protopopiatului Botoșani, a pus accentul pe rugăciunea personală a preotului, care trebuie trăită, nu doar rostită, citită cu buzele. La sfârșitul ședinței au fost prezentați doi noi preoți din Protopopiatul Botoșani: pr. Radu-Constantin Zaiț, de la parohia „Sf. Ioan Iacob“ din Botoșani, și pr. Claudiu Oniciuc, paroh la „Înălțarea Domnului“ - Vlădeni.
Tot ieri a avut loc conferința preoților din Protopopiatul Dorohoi, în cadrul căreia pr. Adrian Hrițcușoru, de la parohia Vițcani, a susținut tema „Ce așteaptă Dumnezeu de la preot?“. După cum ne-a relatat pr. Adrian Crețu, secretarul Protopopiatului Dorohoi, la această întâlnire au fost prezentate mai multe ordine venite de la Centrul Eparhial. (C. Ciofu)

Ultimele din categorie