Conferință duhovnicească dedicată „Paştilor Crucii” la Râmnicu Vâlcea

21 Martie 2011 22:50 Arhiepiscopia Râmnicului

În această seară, la Sala Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, de la orele 18:00, a avut loc a doua conferinţă duhovnicească din seria întâlnirilor duhovniceşti ce se desfăşoară în Arhiepiscopia Râmnicului pe perioada Postului Mare, în cadrul proiectului intitulat generic „Omul între Taina Botezului şi Împărăţia lui Dumnezeu”.

Prelegerea cu tema „Paştile Crucii”, a fost prezentată de către părintele conf. univ. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Andrei Şaguna" din Sibiu.

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, de către Biroul de Catehizare a Tineretului din cadrul Eparhiei Râmnicului şi A.S.C.O.R. – Filiala Râmnicu Vâlcea.

Referitor la necesitatea acestei teme, părintele Constantin Necula a relatat: „Este una dintre zilele minunate, în care Dumnezeu ne-a îngăduit să ne bucurăm împreună cu tinerii, mai puţin tinerii, preoţii şi credincioşii din Râmnicu Vâlcea pe o temă dată referitoare la „Paştile Crucii” acea parte din Post care leagă într-un fel sau altul Floriile şi Săptămâna Patimilor de Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Nevoia unei astfel de teme se pune tot mai atent astăzi când vedem cât de mult se pătimeşte şi în aceeaşi vreme pierdem sensul pătimirilor fiind neatenţi de foarte multe ori la modul în care suferinţa lui Hristos este fundament vindecării suferinţei noastre. De aici şi nevoia de a vorbi despre lucrurile acestea şi de a ne bucura împreună de ele, pornind de Luni şi până la Ziua cea mare şi binecuvântată a Învierii Domnului…”.

La conferinţă a participat şi Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care la final a rostit un cuvânt de mulţumire.

La întrunire au fost prezenţi numeroşi credincioşi, tineri şi vârstnici: preoţi profesori, profesori, preoţi, stareţi, monahi şi monahii, seminarişti, elevi şi studenţi. Din partea Arhiepiscopiei Râmnicului au participat Pr. Mihail Pretorian, Inspector cu Catehizarea Tineretului şi pr. prof. dr. Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

Următoarea conferinţă duhovnicească cu tema „Să nu vă depărtaţi de Împărtăşire! Euharistia - Paştile Bisericii”, va avea loc miercuri, 30 martie 2011, de la orele 18,00, la Sala Teatrului „Anton Pann” din Rm. Vâlcea şi va conferenţia pr. lect. univ. dr. Jan Nicolae de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Conferinţele duhovniceşti, organizate pe perioada Postului Mare în Arhiepiscopia Râmnicului, sub genericul "Omul între Taina Botezului şi Împărăţia lui Dumnezeu", se înscriu în contextul proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2011 ca "An omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii".

sursa: arhiram.ro

 

Citește alte articole despre: conferință, student, ASCOR

Ultimele din categorie