Liturghie arhierească la Biserica „Sfântul Nicolae” a Parohiei Voineasa

27 Mai 2014 11:24 Arhiepiscopia Râmnicului

În Duminica a VI-a după Paşti, duminică, 25 mai 2014, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Nicolae” a Parohiei Voineasa, din Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea.

În cuvântul de învăţătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul a tâlcuit pericopa evanghelică în care se istoriseşte minunea vindecării orbului din naştere de către Mântuitorul Iisus Hristos.

Răspunsurile liturgice au fost date decătre Grupul coral „Sfântul Mina” al Parohiei „Toţi Sfinţii” din Râmnicu Vâlcea, condus de prof. Ionela Poenaru.

La sfârşitul slujbei, Preasfinţitul Părinte Emilian l-a felicitat pe părintele Nicolae Moga, parohul bisericii, pentru cei 36 de ani de preoţie şi pentru frumoasa şi bogata activitate pastoral-misionară desfăşurată în cadrul parohiei şi i-a binecuvântat pe credincioşii prezenţi oferindu-le în dar iconiţe şi cărţi de rugăciune. La rândul său, Părintele Nicolae a mulţumit părintelui ierarh pentru bucuria cu care a ţinut să fie în mijlocul enoriaşilor Parohiei Voineasa la ceas aniversar.

La final, părintele paroh a oferit Preasfinţitului Părinte Emilian Lovişteanul, părintelui Alin Gherghinoiu, Protopop de Râmnicu Vâlcea, şi preoţilor prezenţi la slujbă câte un exemplar din lucrarea monografică „Arhiepiscopia Râmnicului - cronică”, apărută sub semnătura părintelui Nicolae Moga la Editura „Rotipo” din Iaşi în anul 2013.

Sărbătoarea prăznuită astăzi în Biserica parohială „Sfântul Nicolae” a reunit preoţi şi numeroşi credincioşi din staţiunea montană Voineasa şi din împrejurimi. (Sursa: arhiram.ro)

Ultimele din categorie