Promovarea obiectivelor de patrimoniu cultural-religios în Arhiepiscopia Râmnicului

19 Septembrie 2011 09:08 Arhiepiscopia Râmnicului

În cadrul „Zilelor europene ale patrimoniului”, manifestare aflată la a XIX-a ediție, ieri, 17 septembrie 2011, la Râmnicu Vâlcea, în incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, a avut loc dezvelirea plăcuţelor ce marchează obiectivele de patrimoniu ce prezintă interes religios, turistic şi cultural.

La eveniment a luat parte Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu ing. Romeo Rădulescu, Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, prof. drd. Florin Epure, Director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Național Vâlcea, preoţi şi reprezentanți ai administraţiei publice locale.

La finalul evenimentului Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt în care a evidențiat importanța marcării monumentelor de interes național și a mulțumit autorităților locale pentru acest demers și sprijinul acordat în promovarea valorilor de patrimoniu național.

Ieri, a avut loc și lansarea albumului : „Lemn. Biserici din nordul Olteniei”, semnat Luiza Zamora şi Şerban Bonciocat, iar autorii i-au dăruit şi Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim un exemplar în semn de preţuire.

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului

Citește alte articole despre: biserică, religie, patrimoniu

Ultimele din categorie