Etapa eparhială a concursului „Copilul în familie“ la Constanţa

12 Mai 2011 08:45 Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopia Tomisului şi-a ales ieri dimineaţă reprezentanţii care vor participa la etapa naţională a Concursului de creaţie creştină "Copilul în familie".

 Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în Palatul arhiepiscopal din Constanţa. La faza eparhială au participat câştigătorii locului I de la etapa pe protopopiat din cele şase protoierii ale Arhiepiscopiei Tomisului. Comisia prezidată de Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a desemnat câştigători pe Maria Enache, la secţiunea Literară, şi pe Nicolae Stroe, la secţiunea Pictură, ambii reprezentanţi ai Protoieriei Constanţa I. La final, IPS Arhiepiscop Teodosie a felicitat copiii participanţi şi le-a oferit câte un dar.

Etapa naţională a concursului va avea loc pe data de 20 mai, la Patriarhia Română. Concursul este organizat, la nivel central, de către Patriarhia Română, iar la nivel local de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Constantin Nicolae Bârsan, inspector în cadrul Biroului de catehizare a tineretului, Arhiepiscopia Tomisului, a apreciat că "participanţii ajunşi la această fază au demonstrat atât claritate în limbaj, originalitate în exprimare, la secţiunea Eseu, cât şi expresivitate şi rigurozitate artistică, la secţiunea Pictură, iar toţi, ataşamentul faţă de Biserica Ortodoxă".

"Copilul în familie" face parte din proiectul "Hristos împărtăşit copiilor" şi este organizat cu prilejul Anului Omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii.

sursa: ziarullumina.ro

Citește alte articole despre: premiu, copil, tanar, concurs

Ultimele din categorie