Sărbătoarea „Bunei Vestiri”, la Constanţa

24 Martie 2014 00:11 Arhiepiscopia Tomisului

Luni, 24 martie, începând cu ora 15.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi Sfânta Liturghie a darurilor mai înainte sfinţite la Mănăstirea Strunga din judeţul Constanţa, aşezământ monahal care îşi va serba hramul de Buna Vestire (25 martie).

Tot luni, începând cu ora 18.00, va oficia slujba Vecerniei la Biserica „Buna Vestire” din localitatea Năvodari (zona centru), apoi se va pleca în procesiune pe următorul traseu: Biserica „Buna Vestire” – centru – primărie – Biserica „Buna Vestire”. Credincioşii prezenţi vor putea cinsti moaştele Sfinţilor Epictet, Astion şi Pantelimon, aduse de la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

Marţi, 25 martie, de la ora 8.45, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Buna Vestire” din Constanţa (str. Dionisie cel Mic).

Buna Vestire, care se numără printre sărbătorile închinate Maicii Domnului, marchează momentul în care Fecioara Maria primeşte de la Arhanghelul Gavriil vestea că este aleasă de Dumnezeu să devină Maică a Domnului sau „scara cerească pe care S-a pogorât Dumnezeu”, aşa cum o numeşte Biserica în cântările sale. (Sursa: arhiepiscopiatomisului.ro)

Ultimele din categorie