Premiu de excelență pentru părintele profesor Nicolae Achimescu

10 Decembrie 2013 15:21 Episcopia Severinului şi Strehaiei

Cea de-a cincea ediție a „Galei Premiilor de Excelență” s-a desfășurat la Drobeta Turnu Severin, joi, 5 decembrie 2013. Evenimentul a reunit la Hotel Continental din Drobeta Turnu Severin personalități mehedințene din întreaga țară, care și-au evidențiat profesionalismul în diverse domenii de activitate.

„Gala Premiilor de Excelență” din acest an a fost deschisă printr-un cuvânt de felicitare al domnului Constantin Gherghe, primarului municipiului Drobeta Turnu-Severin, iar atmosfera de sărbătoare a fost întregită cu mai multe momente muzicale şi coregrafice susţinute de artişti locali şi alţi invitaţi  din ţară. Au primit premii de excelenţă 30 de personalităţi din 12 domenii de activitate.

Printre invitații de onoare ai Galei s-au numărat în aceast an, etnologul Cornel Boteanu, artistul plastic Emilian Lorri Stanciu, actorul Dan Bădărău, muzicianul Victor Roşu, muzeograful Ecaterina Bosoancă, şi renumiţi profesori universitari precum Mirela Mazilu, Olimpia Iordănescu și Ecaterina Andronescu.

Episcopia Severinului și Strehaiei a propus pentru „Gala Premiilor de Excelență” din acest an o personalitate din mediul ecleziastic, care a primit această distincție ca o recunoaștere a activităţii pe tărâmul de misiune al Bisericii Ortodoxe. Propunerea Centrului Eparhial în acest an a fost pr. prof. dr. Nicolae Achimescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, născut în satul Șiroca, comuna Godeanu, din judeţul Mehedinti.

Pr. Prof. Dr. Nicolae Achimescu s-a evidențiat ca profesor universitar în cadrul Universităţii „Al. I. Cuza”, Iaşi, conducător de doctorat la disciplina Istoria şi filosofia religiilor, profesor titular la disciplina Istoria şi filosofia religiilor în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă  „Patriarhul Justinian”, Universitatea din Bucureşti; Director al Şcolii Doctorale din cadrul Facultăţii de Teologie din Bucureşti; Decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi. Părintele profesor a fost membru în colegiul editorial al Revistei Române de Bioetică; membru în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) din cadrul Ministerului Educaţiei; în prezent fiind Conducător de doctorat și expert evaluator în cadrul Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior (CNCSIS). De asemenea, este preşedinte al Comisiei de Teologie în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului și membru în Colegiul de redacţie al periodicului Ortodoxia, revista Patriarhiei Române.

(Sursa: episcopiaseverinului.ro)

Ultimele din categorie