Apariţie editorială: † Sebastian – “Predici la Duminicile de peste an”

La împlinirea a 10 ani de slujire arhierească şi trei ani de la alegerea şi întronizarea ca episcop al Eparhiei Slatinei şi Romanaţilor, a apărut cartea de “Predici la Duminicile de peste an”, a PS Părinte Sebastian.

În cuvântul înainte, Preasfinţia Sa menţionează: “Prezenta culegere de predici a luat naştere pe parcursul a mai mult de 10 ani de zile, cea mai mare parte dintre acestea fiind susţinute la Catedrala Patriarhală, pe vremea când eram Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. De aceea, întrucât mai întâi au fost rostite şi abia apoi scrise, cu fireştile îndreptări şi completări de rigoare, acestea au un pronunţat caracter oral, fapt ce m-a determinat cel mai mult la publicarea lor.

Socotesc că această formă de predică nu doar este mult mai vie şi mai practică, dar poate fi şi citită cu succes în biserici. Este şi îndrumarea către preoţii din cuprinsul Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor ca, atunci când, din diferite motive, nu reuşesc să-şi pregătească predica proprie, să se străduiască să facă o bună lectură a acestor scrieri accesibile, cred eu, tuturor categoriilor de credincioşi din Biserică”.

Doritorii pot procura această carte de la magazinele bisericeşti ale Episcopiei din Slatina, Caracal şi Corabia.

sursa: episcopiaslatinei.ro

Citește alte articole despre: episcop, preot, predică, carte

Ultimele din categorie