Parteneriat între Şcoală şi Biserică în Protoieria Caracal

24 Octombrie 2013 14:02 Episcopia Slatinei şi Romanaţilor

Săptămâna trecută au reînceput la Caracal activităţile derulate în cadrul parteneriatului Şcoală-Biserică. Astfel, elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din municipiu au participat la o campanie de ecologizare în parcul „Constantin Poroineanu”, informează "Ziarul Lumina".

„Întâlnirea a debutat la Parohia «Intrarea în Biserică a Maicii Domnului», unde elevii s-au rugat pentru bunul început al lucrului şi au citit psalmii 8, 18 şi 32. Prin aceste activităţi practice dorim ca elevii să îşi consolideze deprinderile de comportament moral-religios. Ei învaţă la ora de religie despre crearea lumii, despre grija lui Dumnezeu faţă de noi, despre modul responsabil în care trebuie să avem grijă de mediul în care ne rugăm şi trăim, despre respectarea poruncii divine de a stăpâni pământul.

Mă bucură faptul că elevii mei au dorit să participe de bunăvoie la această activitate. Acum am certitudinea că lecţiile precum Natura - darul lui Dumnezeu pentru om, Grija lui Dumnezeu pentru lumea creată sau Ecologia creştină - Respectul faţă de lumea creată au avut impact pozitiv asupra copiilor. Aceste lecţii şi activităţi de voluntariat au menirea de a-i sensibiliza pe elevii mici pentru a îngriji şi proteja natura, care nu este ceva din exteriorul nostru, ci parte din noi“, a menţionat Cristina Boruz, profesor metodist.

Parteneriatul „Hristos în mijlocul nostru“ se va derula pe parcursul anului şcolar 2013-2014 şi va avea ca instituţii partenere şi Şcoala Gimnazială Nr. 4, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“, Parohia „Toţi Sfinţii“ şi Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“.

(Sursa: basilica.ro)

Ultimele din categorie