Un fragment din lemnul Sfintei Cruci şi părticele din moaştele Sfinţilor Nectarie şi Vlasie, aduse spre închinare la Mănăstirea Clocociov

3 Octombrie 2013 17:48 Episcopia Slatinei şi Romanaţilor

Sâmbătă, 28 septembrie, la orele 17.00, un fragment din lemnul Sfintei Cruci, precum şi părticele din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina şi ale Sfântului Sfinţit Mucenic Vlasie de Sclavaina au fost aduse spre închinare la Mănăstirea Clocociov din Slatina, fiind aşezate în pridvor, unde credincioşii le-au venerat.

Evenimentul a fost rodul bunelor relaţii statornicite de mai multă vreme între obştea Mănăstirii „Sfânta Irina” Hrisovalant din Grecia şi maicile de la Mănăstirea Clocociov din Slatina. Astfel, cu binecuvântarea şi dragostea IPS Nicolae, Mitropolit de Mesoghia şi Lavreotiki, aceste odoare sfinte au fost aduse de către o delegaţie condusă de Părintele Exarh Gheorghe şi Maica Stareţă Fanuria. Pelerinajul credincioşilor s-a prelungit până noaptea târziu, iar a doua zi Preasfinţia Sa, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a sâvârşit Sfânta Liturghie, hirotonind diacon pe tânărul teolog Ioan Mecu, pe seama bisericii domneşti „Intrarea Maicii Domnului în biserică” din Caracal.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a istorisit viaţa celor doi sfinţi ale căror sfinte moaşte au fost aduse spre închinare, acestea rămânând la Mănăstirea Clocociov până marţi seara, când delegaţia s-a întors în Grecia.

(Sursa: episcopiaslatinei.ro

Ultimele din categorie